Mijn krabbels

5. nov, 2019

 

 

 

 

 

 

Wat ik zelf nou zo jammer vind in ons land, is dat er zo weinig uitleg voor kinderen is over hoe een Democratie werkt.
En dat is best jammer want kinderen kunnen er een hoop van opsteken.
Ik ga een poging wagen, let goed op!
In een ver ver land in een appelboom, heel ver van hier, in een boomgaard achter de duinen, hing een hele grote appel.
In deze appel leefde een enorme grote rups, tenminste voor rupsachtige begrippen. Deze grote rups at de hele dag van zijn appel, en groeide als kool.
En op een dag was zijn appel bijna op, hij had nog een stuk klokhuis over maar omdat hij toch ook moest wonen begon hij na te denken.
Hoe kom ik aan nog een appel, 'ik moet nog veel meer te eten hebben' dacht de rups. Hij zat te denken en te denken, en opeens wist hij het.

De rups klopte op een andere appel, die aan dezelfde tak van zijn appelboom hing en legde zijn plan voor.
Buurman rups vond het een heel goed plan, en samen besloten zij om bij alle appels aan hun tak aan te kloppen. En binnen niet al te lange tijd hadden ze een gezellige rupsen vereniging bij elkaar.
Met deze hele club gingen ze naar een andere tak in de boom, en vertelde tegen de rupsen die daar woonden, dat Rupsje nooit genoeg voortaan de baas is, en dat zij een kwart van hun appel moeten afstaan. Dit om er voor te zorgen dat er gezonde groei blijft bij Rupsje Nooitgenoeg.
De rupsen die een kwart van hun appel moeten afdragen vonden dat helemaal niet leuk. Zij wilden deze kwart van de appel wel terug krijgen.

Gelukkig waren er nog veel meer takken in de boom en de rupsen die een tak lager woonden moesten een halve appel afstaan, aan de rupsen die een kwart moesten betalen, een kwart voor Rupsje Nooitgenoeg en een kwart voor zichzelf omdat zij nou eenmaal op een hogere tak wonen.
Zo ging dit maar door tot aan de rupsen die woonden op de onderste tak, die bijna de hele appel moesten afdragen.
De rupsen die woonden op de onderste takken waren niet blij en werden heel erg boos. Toen ze wilden protesteren en omhoog klommen werden ze door de hogere rupsen weer naar beneden gegooid. En zo ging het iedere keer weer en de rupsen die hoger woonden groeiden en groeiden maar.
Aan de onderste takken werd honger geleden en hadden de rupsen het koud omdat ze geen goede huizen meer hadden. Wat een ellende allemaal!
Tot op een dag er een familie vogels in de boom kwam wonen. Zij zijn gek op rupsen en aten eerst alle dikke rupsen op. De magere lieten ze maar, die waren toch niet zo lekker. Ook Rupsje Nooitgenoeg verdween in een vogelbuik en de magere rupsen kropen snel naar boven in de boom. Nu waren zij de baas!

Leren over Democratie is nooit te vroeg, want het kweekt alleen maar Rupsjes Nooitgenoeg!

Eppo

28. okt, 2019

 

 

 

 

 

Vandaag hoop ik een statement te maken.
Het moet er toch een keer van komen dat iemand zich opwerpt om dit probleem bespreekbaar te maken.
Er is al veel over geschreven en over gezegd, en dit is niet altijd even charmant geweest voor velen van ons.
Waar dit nu weer over gaat? Ik ga een punt maken voor mannen met kleine Jannen. Oftewel voor de parade van de speelgoed soldaatjes.
Maar genoeg geleuter, we gaan het er nu serieus over hebben.
Er zijn als je de mannen om je heen spreekt, helemaal geen mannen met kleine geslachtsdelen. Mannen zullen het niet zo snel toegeven dat ze tot de categorie Mini Paardjes behoren.
Is dit erg? Ja best wel, het is toch van de zotte dat je niet voor je grootte van je geslachtsdeel durft uit te komen?

Vrouwen doen er natuurlijk net zo hard aan mee, om uit te dragen dat lengte er toe doet. Tussen de lakens achter gesloten deuren, zul je de vrouwen de kost moeten geven die zich rot schrikken, als er echt een grote man de slaapkamer binnenkomt. Maar dat is de mens, een ideaal beeld creëren en vervolgens daar tegen beter weten in aan blijven vasthouden.
En dat terwijl het eigenlijk een groot goed is om een kleine piemel te hebben!
Bij de oude Grieken was een kleine piemel een teken van beschaving.
Slechteriken werden dan ook steevast afgebeeld met een grote antenne, die triomfantelijk vooruit steekt.
Geleerde beschaafde mannen hadden genoeg aan een kaarsje van een kindertaart. Een kersje op een stukje cake, een mini augurkje op een blokje kaas. Zij onderscheiden zich met hun goddelijk lichaam, en met hun vooruitziende blik. En dat in plaats van, om de hele dag achter je leuning aan te lopen als notoire niksnut.

De oude Grieken associeerden een grote Piemel met losbandigheid, net zoals bij vrouwen met grote borsten. Dat laatste komt in onze huidige beschaving nog steeds voor. Hoe onwaar dit ook is.
Mijn punt is dan ook, hoe kleiner de Jan hoe fijner de man.
Daar is geen speld tussen te krijgen, liever een beschaafd formaat als een losgeslagen soldaat!
Mannen van Nederland kom er voor uit, grote doet er niet toe.
Verenig u in de orde van de gouden spelden knop, kom op!
Ik draaf door, maar het wordt tijd dat de rollen worden omgedraaid, en dat we anders naar elkaar gaan kijken. Lange Japen moeten nu maar eens de Zwarte Piet krijgen. Over en uit. Denk aan de oude Grieken zij wisten het al, beschaving daar gaat het om.

Lang gezag wordt ondermijnd, nu trekken de korteren aan het langste eind.

Eppo

9. okt, 2019

 

 

 

 

 

We mogen binnenkort weer in de buidel tasten, en niet zo'n beetje ook!
Betalen, betalen want er is veel geld nodig, echt heel veel geld.
Maar dan zitten we er straks allemaal weer warmpjes bij.
En dat voor slechts 11,4 miljard euro.
Een koopje toch? Nou ik dacht het niet!
Over die 11,4 miljard komen we wel weer heen, maar wat er aangericht gaat worden, dat komen we nooit meer te boven.
Eppo wat lul je toch weer uit je nek en waar gaat dit over?
Nou het gaat over de klimaatplannen van onze overheid.
We gaan met zijn alleen aan de Biomassa, een zegen voor ons land en volledig verantwoord voor ons klimaat.
Wat is Biomassa eigenlijk? Heel simplistisch gezegd een hele grote houtkachel.

In een houtkachel stookt men hout, ja logisch maar is dat nou zo erg?
Op zich niet, de eerste Biomassa Installaties werden gestookt op houtsnippers gemaakt van snoeihout uit plantsoenen bossen en huishoudens.
Maar daar hebben we straks niet meer genoeg van. Als we straks nog veel meer gaan stoken hebben we lang niet genoeg afval.
Wat gaan we dan doen? Nou heel gewoon we kappen elders op de wereld de bossen, en maken daar mooie snippers van. En die stoken we dan lekker op.
We planten weer nieuwe bomen voor iedere gekapte boom eentje, en we zijn volledig klimaatneutraal! Briljant bedacht door onze hoge heren........ briljant gewoon. Daar moet je echt voor doorgeleerd hebben!
Dit kan een simpele ziel zoals ik ben, toch nooit bedenken?

100 bomen gekapt en ook 100 boompjes geplant, ziet u het verschil?
Ik wel, een boompje is niet zomaar een boom, dat duurt wel 20-30-50 jaar.
Dus voordat we in de praktijk echt klimaatneutraal zijn, dan ben ik er allang niet meer, en mag de volgende generatie aan hun kleinkinderen uitleggen waarom er geen bossen meer zijn.
Maar op papier klopt het wel, en dat is goed genoeg om deze grote uitgave te accorderen. Moedeloos wordt je ervan.
Het gaat natuurlijk weer om geld, de centrales worden gebouwd door bedrijven die op hun beurt de hoge heren weer van een dikke portemonnee voorzien.
Die cirkel is rond, daar kun je niks op afdingen.
Maar van het opstoken van bossen word ik niet blij, en u waarschijnlijk ook niet. En het rendement van hout stook is echt slecht, en de uitstoot? Die zorgt voor nog meer Co2 in de lucht. Nog even dan wordt alles zo warm, dan hoeven we helemaal niet meer te stoken.

Eigen haard? Is die echt goud waard?

Eppo

24. sep, 2019

 

 

 

 

 

 

 

Wat een stom gezeur weer daar in Canada, de president bied zijn excuses aan omdat hij in 2001 op een thema feest als Aladdin verkleed was.
Hoezo excuses zult u denken?
Nou hij had zijn gezicht geschminkt! En hoezo? Zullen nu alle weldenkende mensen ter wereld denken. Waarom dan die excuses?
Nou gewoon schmink is discriminatie, alle normale weldenkende mensen zouden nu hard roepen, “die Eppo is gek geworden, hij is door de ratten besnuffeld. Gestoord is die vent, weg met die gast.
Maar helaas zijn er niet zoveel normale en weldenkende mensen, want de President van Canada moest diep door het stof.
Schminken en helemaal zwarte schmink in een uiting van racisme, die toon is nu wel gezet.
Je mag als blanke persoon je huid geen kleurtje geven, niet meer in de zon bruin worden, en al helemaal niet meer naar de Spray Tan Salon.

Over en uit, vanaf nu moet wat wit is, wit blijven, het is niet anders.
Want discrimineren dat willen we natuurlijk niet.
En wee de school die het toestaat dat kinderen daar geschminkt worden, want dan zal de overheid de school moeten sluiten.
Maar waar ligt de grens over wat nog wel kan, en wat niet meer kan?
Kennelijk is die er niet meer en mogen blanken geen kleur meer bekennen.
En dat is best triest, want zeg nou zelf die Trudeau had een verkleedfeestje met een Arabisch tintje. Oeps zei ik nou tintje? 1000 x excuses.
Maar kom op rekenschap afleggen, omdat je jaren geleden een verkleedpartijtje hebt gehad? Nou daar lusten de honden toch geen brood van?
Het ironische van de hele zaak is, dat de oppositie partijen de zaak hoog opnemen. En met name een heerschap gekleed in een oud gordijn en met een handdoek om zijn kop gedraaid had het hoogste woord.
Hij wel want hij is van de andere kant, en is gekleurd van zichzelf!

De grens is definitief afgebakend wit verliest en gekleurd wint, zo stel ik dit zwart wit vast! Het begon al jaren geleden bij de Efteling. Toen de stereo type poppen van Afrikaanse komaf moesten verdwijnen. Nederlandse poppen in klederdracht mogen nog wel, want wij kennen geen discrimitatieve gevoelens. Met andere woorden het scheelt ons geen reet hoe we worden afgebeeld.
Kom op mensen hou hier mee op, een blanke die zich zwart schminkt discrimineert niet. En als een mens met een andere kleur huid zich wit wil schminken geeft dat toch niets? Allemaal kinderachtig gekissebis, over Aladdin, Zwarte Piet of een andere sprookjes figuur. Hou toch op, stop ermee!
Ik ben het zat, van mij mag een president zich elke dag schminken, wie ben ik om hem/haar dit te verbieden? Ik ben toch zeker onze lieve heer niet!

De wereld is aan het verzuipen in flauwekul, zeker als het gaat om stom zwart/wit gelul.

Eppo

11. sep, 2019

 

 

 

 

 

Het is weer wat, gaat het nog wel door?

Ik bedoel hiermee dat misschien de Formule 1 race in Zandvoort niet doorgaat.
Hoe dat zo? Nou..... dat is best ingewikkeld.
Om er voor te zorgen dat het circuit goed bereikbaar is tijdens de races, en om er voor te zorgen dat de verkeersaders in Zandvoort niet dicht slippen, heeft men iets bedacht.
We maken er een weg bij, dwars door de duinen!
Maar dat wordt niet door iedereen gewaardeerd.
In het duingebied leven allerlei dieren, waaronder een aantal zeldzame en beschermde soorten.
Ik noem daar de Rugstreep pad of de Zandhagedis.

En daar loopt het helemaal vast, als je een weg aanlegt in een natuurgebied zoals de duinen bij Zandvoort, is het onmogelijk om een aantal van deze diertjes niet dakloos te maken.
Je zal maar een Zandhagedis zijn, en opeens wordt je wakker door een aanstormende Bulldozer. Nee daar moet je echt niet aan denken.
Arme diertjes woon je lekker rustig, en zo heb je een huis langs de snelweg!
Ik heb wel met ze te doen, en ik vind ook eigenlijk dat de diertjes ook hun rechten hebben.
Ja jammer voor die Formule 1 aanhangers, het gaat helaas niet door.
Het was leuk tot kijk en tot ziens!
Zover is het nog lang niet, eerst moeten allerlei organisaties zich er nog over gaan buigen.

Formule 1 naar Nederland is ook belangrijk, goed voor de plaatselijke economie en heel veel mensen genieten ervan.
En dat is ook zo, het kan natuurlijk niet zo zijn dat een of andere Breedbek Achterwaartse Dubbele Brulkikker dit gaat tegenhouden.
Je kunt toch niet tegen Max zeggen sorry maar het niet door, en dat komt door de Zwarte Holtorpad! Nee dat kan echt niet, stel je voor.
De compromis, laten we het volgende doen.
Zodra de werkzaamheden beginnen gaan er eerst mannen en/of vrouwen met ratels het duingebied in, dit om de aanwezige dieren wakker te maken.
Ook zullen er in deze bonte stoet mensen meelopen die op grote voet leven.
Zij kunnen door te stampen de reptielen wakker schudden, want reptielen zijn vaak doof en reageren alleen op trillingen.
Als de dieren zijn verdwenen kan de weg worden aangelegd en zullen de dieren wel weer een nieuw plekje vinden.
Zo simpel is het iedereen blij! En hoe mooi is dat?
De mensen die met ratels de duinen in moeten, lopen natuurlijk wel voor paal, maar ach iemand moet geofferd worden.

Een Gestreepte Pad heeft een gestreepte gat, hoe vind je dat?

Eppo