Mijn krabbels

8. okt, 2020

 

 

 

 

 

 

Nee ik ga het niet meer over het virus hebben, ik ben er zo langzamerhand helemaal klaar mee.

De wereld om mij heen helaas nog niet maar dat is dan niet anders, als de rest van de wereld het leven stil wil zetten prima, het is niet anders.
Laten we het eens hebben over het begrip Viraal gaan.
Het schijnt dat als je een scheet opneemt op je telefoon en dit online zet kun je Viraal gaan. Wat dan inhoud dat enorm veel mensen je scheet online bekijken of beluisteren. Besnuffelen gaat nog niet maar dat komt vast ook nog wel. Viraal gaan welke mensen doen dit? Nou vooral bekende mensen.
Als je bekend bent en je wilt dit blijven moet je vooral zorgen dat je regelmatig in de media zichtbaar bent.

Bekende mensen doen dit veelvuldig, en ze zorgen ervoor dat ze op de gekste momenten zichtbaar zijn. Vroeger was dit vooral op de televisie maar dit medium begint heel langzaam terrein te verliezen.
Ik loop even door de berichtgeving op het internet van vandaag.
Kijk eens aan Sharon en Ozzy Osborne hebben niet meer 3x per dag sex.
Wat een bericht echt wereld nieuws, ik ken Ozzy nog van de tijd dat hij op het podium een vleermuis de kop afbeet, uit de oudheid dus.
Gelooft u mij die twee hebben al heel erg lang helemaal geen sex meer, dus dit bericht valt in de categorie fake news wat mij betreft.
Het volgende bericht dan maar? Comédienne Sarah Silverman ontmoette nieuwe vriend bij het online gamen. Dat is nog eens nieuws, hier zat ik echt op te wachten.

Over naar het volgende bericht, rapper Boef bekent een deel van de snelheidsovertredingen die hij heeft gemaakt.
Een de rest dan? Zijn die door een ander gemaakt? Wat Boef die Boef!
En deze dan? Kim Kardashian 39 jaar wordt niet nerveus van het ouder worden. Nee dat haalt je de koekoek, ze is al 139 jaar en heeft zoveel botox nodig dat de fabriek overuren draait. Ze kan helemaal niet ouder worden als 39 jaar. En dan doet een zekere Delphine Boël haar beklag over de Belgische koning Albert, Ja duhh, als je je biologische vader plotseling confronteert dat het condoom toch niet helemaal dicht was, ja dan is dat schrikken voor die man. Dan kun je niet verwachten dat hij enthousiast staat te zwaaien en zegt kom maar binnen?
Zo kun je nog wel even doorgaan maar een ding is zeker het is nieuws of je het nou leuk vind of niet.

Of het nieuws echt is of fake, dat is niet mijn piece of cake!

Eppo

6. aug, 2020

 

 

 

 

 

Het is nu echt zomer in het land, we zitten in een heuse hittegolf.
We gaan allemaal lekker naar buiten, lekker erop uit.
En dat hoort ook zo dat is nou eenmaal onze menselijke natuur.
We willen met dit mooie weer liever niet langer binnen zitten.
Maar er is toch een probleempje, mensen willen dan wel naar buiten maar er is nog een grote groep die er toch moeite mee heeft.
Naar buiten gaan maar, “oh jee er lopen ook andere mensen op straat?”
Vreemde mensen, helemaal stijf van de Corona, die zo maar op mij af komen lopen! “Vlug weer naar binnen, of toch niet?” “Vlug oversteken dan maar.”
Zo zijn er nog best veel mensen die oprecht bang zijn, zij denken echt dat je door frisse buitenlucht in te ademen besmet kan raken.

Het is ook niet zo raar dat mensen bang worden, je kunt de tv niet aanzetten of het gaat er over, sociale media staat bol van de complot theorieën.
Als je niet bang bent dan wordt je het wel. Neem nou de reclame, soms ook heel vermakelijk. Een brillen zaak met een opticien die dansachtige bewegingen maakt, om toch vooral afstand te kunnen houden.
Politici en allerlei deskundigen die roepen over een tweede golf.
Als je er bevattelijk voor bent dan wordt je wel bang.
Het levert soms ook vermakelijke taferelen op, tenminste dat vind ik.
Ik probeer regelmatig na het werk een rondje te wandelen.
En in mijn woonplaats zijn best veel bruggen, sommige nog geen meter breed.
Laatst nog ik zie een echtpaar aankomen. Je ziet ze schrikken “help daar komt een vreemde aan!” Zij lopen richting de brug, ik doe net alsof ik rechtdoor ga, en als het echtpaar hun eerste stappen op de brug zet. Dan draai ik om en loop ook de brug op.

Dat is schrikken, ik zie de man met paniek in zijn ogen naar mij kijken.
Ik denk dan, zou hij in de gracht springen of eerst zijn vrouw over de reling gooien? Nee dat gebeurt niet, stoïcijns loopt het echtpaar langs mij heen op nog geen 25 cm afstand.
“Houden ze nou hun adem in?” Nee dat niet maar als blikken konden doden, dan was ik de eerste indirecte Corona dode geweest.
Het is natuurlijk een beetje mensen pesten, maar dat kan ik soms niet laten.
Of ik niet bang ben voor besmetting? Nee ik ben niet bang, maar als het er op aankomt dan houd ik netjes afstand en probeer grote massa's mensen te mijden. Maar soms is het leuk om een beetje een pestkop te zijn.
Sorry maar dat is mijn afwijking, zit in mijn genen denk ik.
De Corona plaag zal nog wel even duren vrees ik, maar uiteindelijk zullen we dit ook achter ons gaan laten, net als al die andere plagen uit het verleden.

Wordt het virus mij nog eens fataal? Lach dan op mijn uitvaart als zijnde het nieuwe normaal!

Eppo

15. jun, 2020

 

 

 

 

 

Inmiddels zijn we alweer wat verder in de Corona Crisis, alles word alweer wat soepeler en dat moet ook zo.

We kunnen natuurlijk niet in de Lockdown blijven hangen.
Afgelopen tijd heb ik al de meest bizarre taferelen op mijn netvlies voorbij zien komen. Mensen kunnen af en toe heel erg onbeholpen doen, als het gaat om het naleven van de Corona regels.
De opgelegde regels zijn vooral heel onduidelijk, en bijna niet te volgen.
Maar het zijn vooral de mensen die krampachtig doen.
Ga maar eens een uurtje voor een supermarkt staan, wat je dan te zien krijgt hilarisch gewoon.

Bij verschillende supermarkten krijg je een schoon Corona vrij karretje toebedeelt. Maar er zijn er ook waar je dit zelf moet regelen.
Dan zie je mensen een karretje pakken met hun blote handen, dan rijden ze naar de schoonmaakplek, poetsen de handvaten, en pakken deze dan met de vieze handen weer vast. Ja dat zal helpen?
Ga voor de lol maar eens een stuk wandelen, in de verte zie je mensen komen, en je ziet ze al kijken. Aan welke kant en hoe kan ik passeren vragen zij zich af? Ik maak dan wel eens een schijnbeweging, en dan zie je ze schrikken oh shit wat is hij dichtbij? Als hij maar niet nog dichter bij komt!
Het is af en toe een compleet gekkenhuis en dat gewoon buiten op straat!

Ook heb ik al mensen onbedoeld voor auto's zien springen omdat ze de tegenligger op het trottoir wilden ontwijken.
Mensen zijn af en toe gewoon panisch, totaal geestelijk ontregeld door onze overheid. Je kunt kortweg de mensen in 2 groepen verdelen, namelijk de Believers en Non Believiers.
De Believers geloven alles wat de overheid ons voorkauwt, als er 1,5 afstand moet worden gehouden. Dan moet dat ook echt! Al moet je voor een trein springen, want in Den Haag weten ze echt wel wat goed voor ons is.
De Non Believers dat is de andere groep, dit zijn de mensen die ook zelf nadenken en al door hebben dat het niet allemaal zwart wit is.
Bedenkt u maar bij welke groep u hoort.
Ik voel mij meer aangetrokken tot groep 2, dat u het weet!

Laat Corona niet je leven bepalen, de zon schijnt en er is veel te halen.

Eppo

29. apr, 2020
29. apr, 2020

 

 

  

 

 

Het is een bijzondere tijd, er is een pandemie aan de gang.Een gevaarlijk virus waart rond, het Corona Virus, oftewel Covid-19. Dat het gevaarlijk is dat geloven we allemaal wel. We zien de meest afschuwelijke beelden op tv, en de verhalen van het zorgpersoneel liegen er ppk niet om. Dit is helaas de realiteit. Wij de gewone mensen hebben huisarrest, we mogen alleen naar buiten als het echt moet. En als je toch naar buiten gaat, dan houd je 1,5 meter afstand van de andere mensen. Doe je dit niet dan is er de Corona Politie, om je een dikke boete te geven.We hebben eigenlijk ophokplicht, we weten nu hoe een scharrelkip zich voelt als zij niet naar buiten mag.

Een mens is een gezelschapsdier, wij willen geen 1,5 meter afstand.
Wij willen overal aanzitten, knuffelen en vooral dicht bij elkaar zijn.
En daar wringt de schoen, dat kunnen wij eigenlijk niet zo goed.
Niet zo gek, want we zijn er totaal ongeschikt voor.
Daarom ben ik best bang geworden, bang door de politiek die het hebben over “het nieuwe normaal”, of de “1,5 meter samenleving”.
Bedrijven komen nu al met allerlei aanpassing, kilometers plexiglas worden er verwerkt om schermen te maken. Is dat het nieuwe normaal?
Gaat dit virus dan nooit meer weg? En stopt een pandemie dan niet uit zichzelf? Hoezo het nieuwe normaal? Ik vind dit verre van normaal!

Dit betekent dat het dus nooit meer als voorheen wordt, verschrikkelijk als ik daaraan denk. Dit kan toch niet waar zijn!
De maatregelen zoals ze nu zijn ingesteld zijn inmiddels verlengt, er zijn zelfs bedrijven die dicht blijven tot september.
En dan mogen ze volgens het nieuwe normaal misschien weer open.
Veel bedrijven halen september waarschijnlijk niet eens, en als ze eerder open mogen, dan verdienen ze amper wat, vanwege het nieuwe normaal.
Een z.g.n. anderhalve meter terras, daar kunnen veel te weinig mensen op om het rendabel te maken.
Ik heb de schrik te pakken, en ik hoop dat we hier over een paar maanden hartelijk om kunnen lachen.
Laten we dat hopen, dan hebben we iets om naar uit te kijken.

Anderhalve meter afstand, dan is het verloren, want hoe worden er dan nog kinderen geboren?

Eppo