18. apr, 2013

Broodje Aap?

Het lijkt er nu toch op dat een broodje aap toch echt bestaat, bij een Congolese man uit Dordrecht werd deze week een onthoofde aap aangetroffen in de koelkast.

De man had de politie over de vloer, die eigenlijk kwam voor zijn buurman, en hij liet vol trots de aap in de koelkast zien. Zo van kijk eens wat ik in mijn kastje heb?

De arme agenten schrokken bij het zien van het kadaver, en namen het dier in beslag.

Waarschijnlijk gaan zij het vlees nu zelf eten, want het schijnt erg lekker te zijn.

De man uit de Congo begreep niets van de commotie, want in de Congo is dit heel normaal. En waarom ook niet, waarom wel varken koe of kip?

Is het misschien omdat een aap veel op de mens lijkt, en dat het eten ervan lijkt op kannibalisme?

Misschien wel, hoewel aan de andere kant zitten wij er niet mee, om apen aan de meest wrede dierproeven te onderwerpen.

We smeren allerlei zalfjes en smeersels in hun ogen en besmetten ze met allerlei akelige ziektes. Nou dan was de aap in de koelkast toch stukken beter af.

 

Het is allemaal zo betrekkelijk, als wij een dier kunnen aaien willen we het niet meer eten. Dat is zo krom als een banaan, om maar even in dezelfde sfeer te blijven.

Misschien wordt het wel eens tijd dat wij wat eetgewoonten over gaan nemen, van onze Congolese mede mens. Tenslotte hebben we ook de broodjes Kebab omarmt toen deze in ons leven kwamen.

Binnenkort in de Congolese snackbar te verkrijgen, ik lees het aanplak biljet al!

Broodje aap met of zonder sate saus, lekker patatje met warm olifanten vlees,

giraffen steak, of een gebraden hyena borst. Het zal onze nationale keuken verrijken.

Heerlijke bush meat gewoon bij de snackbar op de hoek, gefokt door echte hollandse olifanten of apen en gazellen houders, hoe mooi zal het zijn om weilanden vol met gazelles te zien, of kafferbuffels die een bad nemen in de plaatselijke dorpsgracht.

Mooi toch, eerlijk vlees van eerlijke bedrijven, natuurlijk geen bio industrie,

dat is in de Congo ook niet zo.

En dan….. hoe krijgen we een olifant in zo’n klein hokje, nee dat is geen optie!

 

Ik kan bijna niet wachten tot de eerste Congo snackbar geopend wordt, Mc Donalds kan wel inpakken met zijn paarde/koeie/honden vlees burgers.

Ons eten zal nooit meer hetzelfde zijn, hoe zal het smaken?

Aap schijnt een nogal sterke smaak te hebben, ben wel benieuwd maar weet niet of ik het lust. Aan de andere kant, je moet het gewoon proberen, ik kijk uit naar de krokodille kroketten, en de pikanto van wrattenzwijn, of de leeuwenburger.

Ja de immigranten uit Afrika hebben ons saaie Europese leventje behoorlijk verrijkt.

Zou niet meer weten wat we zonder ze moeten, ondanks dat het niet zo lijkt,

betekenen ze toch veel voor onze maatschappij.

Waar zouden we zijn zonder de Afrikanen op het plein?

 

Een ding is zeker, de mooie Afrikaanse natuur zou dan niet in de uitverkoop zijn!

 

Eppo