19. mrt, 2013

Flavours of Nature!

Ons moedertje natuur heeft in haar schoot een pallet van geuren, kleuren en smaken.

Daarmee verwent ze ons iedere dag en prikkelt zij onze zintuigen.

Je vind de beste smaken op de gekste plaatsen, het zit in blaadjes, steeltjes, boontjes, noem het maar op, het water loopt je in de mond bij zoveel verschillende prikkels.

En nu…….blijkt zelfs dat tussen de ballen van een bever een plekje zit, een soort van

G spot van smaak, waarmee wij ons vanille ijs de juiste smaak kunnen geven.

Als je vanille maakt van een z.g.n. vanille stokje heb je altijd van die vieze zwarte spikkeltjes in je ijs, ja dan liever een beetje uit een beverzakje geschud.

Dan heb je prachtig wit ijs zonder vieze stukjes erin, dat is natuurlijk veel mooier.

En bovendien het is puur natuur!

Laten we voortaan vanille ijs gewoon beverijs noemen.

 

Het is gewoon beter zo, bevers zijn in sommige landen een enorme plaag, dus het is dan ook helemaal niet erg om hun ballen leeg te persen boven ons ijs.

Gewoon een ouderwetse win win situatie, wij houden van vanille dus likken wij de ballen van een bever simpel toch?

Wat is er dan toch mis met plantaardige smaakstoffen?

Ach dat weet niemand dus maak je daar maar niet druk om.

Misschien moeten we ook eens gaan onderzoeken welke dieren we nog meer over ons eten kunnen laten sproeien?

 

Denk daarbij aan vossegal of bunzing pies, misschien een lekkere combinatie op de pizza of door de nassi?

Runder hormonen door de pindakaas, en ezel spuug door onze kaas, er zijn lekkernijen in overvloed. Braaksel van een Wild Zwijn, oorsmeer van een olifant, en misschien nog iets uit het achterste van een hond?

Of beter nog als we alle gazons in onze gemeenten aflopen ligt er een keur van verschillende smaken op ons te wachten.

In mijn gedachten zie ik mensen van Unilever op handen en voeten van drol naar drol door het gras kruipen. En dat allemaal voor ons voedsel.

Ik moet er eerlijk gezegd niet aan denken.

 

Het ijsverhaal was voor mij schokkend genoeg, wat is er nou toch mis met ons?

Waarom gebruiken we geen plantaardige geur en smaakstoffen?

Het zal mij wel nooit duidelijk worden, maar zoals altijd zal het wel om geld gaan.

Misschien moeten we meer op ons eten gaan letten, en vooral op wat er in zit!

Dan zal het misschien een keertje ophouden de volksverlakkerij van de voedselindustrie.

Dan maar wat minder smaak, dat went vanzelf weer, gewoon weer laurierblaadjes vanille en kaneelstokjes gebruiken. Hoed u voor namaak!

 

Bij namaak weet je tenslotte nooit welk dier over je eten heeft gepiest!

 

Eppo