Mijn krabbels

10. mrt, 2022

 

 

 

 

 

10-03-22 Slikken en stikken.

Slikken en stikken dat is de realiteit van dit moment.
Komen we net uit de Corona crisis, of we zitten alweer in de volgende.
Dit keer een oorlog ten Oosten van ons. Alwaar een klein debiel ventje probeert om in hele korte tijd, zoveel mogelijk mensen dood te maken.
Allemaal onder het mom van zijn eigen hersenspinsels, die tegen hem zeggen, dat een volk beter af is als hij het volledig voor het zeggen heeft.
We hebben nog wel even last van hem, want hij gaat niet weg, zeker niet uit zichzelf en hij zal er alles aan doen om te de touwtjes in handen te houden.

Over vervelende leiders gesproken, die hebben we in Nederland ook!
Onze leider en zijn trawanten zijn al veel te lang aan de macht.
Wat hebben ze Nederland vooruit geholpen de laatste jaren.
Meer armoede, we gaan veel te laat met pensioen,, belastingfraude door de belastingdienst zelf, en om maar te zwijgen van de vele beloften die nooit worden nagekomen.
Hier bovenop komt nu nog de energie crisis, die we volgens onze leider maar moeten zien als de prijs die we voor de oorlog in het oosten betalen.
Vertel dat maar eens aan iemand die het minimum loon verdient!
Met dit bericht wordt je letterlijk in de kou gezet.

En als onze leider er helemaal niks aan kan doen, dan is het triest, maar dan kunnen we zeggen we hebben geen enkele keuze.
Maar er is wel een keuze, en die heet belasting verlaging. Verlaag de belasting op energie naar een niveau zoals dit was voor deze crisis. Is iedereen blij!
Ook de overheid, want mensen krijgen meer te besteden en dat is goed voor de economie. Maar nee dat gaan we niet doen, er komt wel wat verlichting, maar dat zet geen zoden aan de dijk.
Misschien moeten we een bericht sturen aan Stichting Doe een Wens, dan wensen we dat onze regering het licht gaat zien, en de bevolking gaat helpen.
Dat zou heel mooi zijn maar gaat niet gebeuren!
Miljarden steun aan de grote bedrijven, dat was geen probleem, maar voor burgers?
Nee daar hebben bewindslieden niets aan, burgers helpen, daar krijg je geen mooi baantje mee na een overheids carrière. Het is dus slikken en stikken!
Denk nou niet dat stemmen iets helpt, want de echte keuze van het volk beland in de kliko, want aan het gepeupel hebben ze echt geen boodschap.

Wil je ooit minister zijn, gedraag je dan als een zwijn.

Eppo

 

1. nov, 2021

 

 

 

 

 

 

Als het vandaag de dag ergens over gaat, is dat wel over vertrouwen.
We lijken het wel niet meer te hebben, en we komen er schromelijk tekort van.
Dat is best heel erg, want het is het fundament van ons bestaan.
Hoe komt het toch dat we ergens gaandeweg in onze weg naar meer, meer en nog veel meer ons vertrouwen kwijt zijn geraakt?
Het is natuurlijk heel gemakkelijk om de overheid de schuld te geven, alhoewel ze hebben nou niet bepaald hun best gedaan om ons het vertrouwen wat terug te geven.
Politici die alles aan elkaar liegen zijn een soort van “de norm” geworden, het huidige kabinet heeft daarbij alle records wel gebroken.
Wat ik het meest enge vind van alles, dat het zo normaal is geworden, we worden zo vaak belazerd dat we het normaal zijn gaan vinden. Tenminste zo lijkt het.

Maar het is natuurlijk niet alleen de schuld van de politiek.
We zijn er allemaal in meer of mindere mate schuldig aan.
Kijk nou naar een gemiddeld reclame blok? Een blok van 10 minuten bevat zoveel leugens dat we spreekwoordelijk door de bomen het bos niet meer zien!
Neem nou de reclame voor voedsel, als we de groot producenten moeten geloven, is het ene product nog gezonder als het andere. Terwijl we inmiddels weten dat bewerkt voedsel ernstige schade toebrengt aan onze gezondheid.
De wereld hangt van leugens aan elkaar, of het nou gaat om financiën, voedsel, diensten noem het maar op, ze hebben door leugens bestaansrecht gekregen.
Kijk maar eens goed rond, wedden dat u het ook ziet?

Ik ben natuurlijk wel een beetje aan het zwartkijken, misschien wel.
En is het niet zo erg zoals ik het nu scherts, het verdraaien van de waarheid zit nou eenmaal in onze menselijke natuur. Om het nou liegen te noemen, ach het hoort een beetje bij ons.
Het begint al als kind, je leert al snel dat de waarheid vertellen niet altijd even handig is.
Daar begint het en als je groter wordt dan is het al snel een graadje erger.
Dus conclusie, het zit ons in de genen, al heeft de ene persoon een wat sterker leugen gen als de ander.
Gelukkig ik was al bang dat ik abnormaal ben geworden met mijn gezeik over leugens.
Het is dus wel normaal, en liegen is eigenlijk heel gewoon, kom op regering beloof ons nog eens wat! Lieg nog eens wat…………. heerlijk!

Al is de leugen nog snel, de mensheid achterhaalt het wel.

Eppo

 

5. okt, 2021

 

 

 

 

 

Wat een ellende deze week, nog steeds geen fatsoenlijk kabinet, en dan ook nog de Sociale Media 7 uur lang plat.
Ik zag dit laatste echt niet aankomen, ik bedoel Facebook, Twitter en Instagram zijn er altijd! In tegenstelling tot onze bewindslieden, is het iets wat altijd maar doorgaat.
Heel veel mensen zitten dagelijks op Sociale Media.
Ook ik maak mij daar schuldig aan, en geniet iedere dag wel van mijn eigen portie informatie.
Het was dan ook verschrikkelijk gisteravond, toen ik ontdekte dat alles eruit lag.
Ik zakte direct weg in een depressie van jewelste, geen platvorm meer, en geen podium voor mijn capriolen, die ik dagelijks deel met mijn vrienden.
Het was echt heel erg toen dit allemaal niet meer kon.

Eerst denk je nog ach wat nou? Een tijdje zonder, lekker rustig.
Nou niks rustig, ik werd juist heel druk in mijn hoofd en dacht aan al die data, die ik nu niet kon delen. Hoe moet het dan met al die mensen die het willen lezen?
En nog maar te zwijgen van de duimpjes en hartjes die ik ben misgelopen.
Toch een stukje ontbering van vrienden contact, je weet het toch? Facebook vrienden zijn echte vrienden.
Al die nieuwsberichten die ik niet heb gezien. Het lijkt nu nog niet zo erg, maar over een paar dagen zal duidelijk worden welke informatie ik heb gemist.
Stel dat tante Truus een nieuwe onderbroek heeft gekocht, of het bericht van ome Klaas die meld dat hij weer prachtig heeft gezongen in het Shanty Koor.

Als mens wil je toch niks missen? Dat zou verschrikkelijk zijn.
Ik lag als een junk op de bank te rillen, en had last van afkickverschijnselen. Kreeg last van waanvoorstellingen. Ik heb nog een vaas tegen de muur kapot gegooid, uit pure wanhoop. Nee dit hoop ik echt nooit meer mee te maken.
Kent u het gevoel het hebben van angst voor het onbekende? Nou nu weet ik wat angst is. Het idee dat de Sociale Media voor eeuwig eruit zou kunnen liggen kan ik echt niet verdragen! Overdrijf ik? Oke misschien wel een klein beetje, maar ik ben vast niet de enigste die door deze hel is gegaan. Er zijn vast nog wel meer mensen die zich goed beroerd hebben gevoeld.
Gelukkig werkt alles weer, en kunnen we weer rustig ademhalen, het is gelukkig voorbij en kunnen we gewoon weer gaan slapen.

Als de datastroom stokt, voelen we ons opgefokt.

Eppo

 

25. mei, 2021

 

 

 

 

 

 

Het is niet eerlijk, wat zeg ik heel oneerlijk.
Kan er gewoon niet over uit, waarom?
Het is echt niet leuk, en het verdeelt de mensen.
Waar ik het nu weer over heb? Over Duitsland.
Misschien was het u nog niet opgevallen, maar wij als Nederlanders mogen er niet naar toe. Ze moeten ons daar nu even niet, want wij komen uit een z.g.n. Hoogincidentiegebied. Ja dit is een goed woord voor het Scrabbelen.
Maar het is wel waar, Duitsers kijken naar ons alsof we de meest vreselijke ziektes bij ons dragen. Ze vinden namelijk dat wij de ziekte Corona overbrengen.
Je mag er alleen in als je een negatieve test, niet ouder als 72 uur kan overleggen.

Maar omgekeerd mogen de Duitsers wel naar ons toe komen, ze mogen zelfs vakantie vieren in Nederland. Niet dat daar wat aan is op dit moment maar alleen al het idee?
Oneerlijk toch? We mogen naar Thailand, Rwanda en weet ik waar nog meer naartoe, maar naar ons buurland? Vergeet het maar.
Ik kan er niet over uit, waarom? Alleen maar vanwege de Corona?
Zouden ze niet weten dat bij een strakke Westenwind het virus gewoon de grens overwaait?
Of als een Duitser hierheen komt, er 100 kindervingertjes met Corona aan zijn auto hebben gezeten, waardoor je als een Hoogincidentievoertuig terug naar huis gaat?
Er is geen ontkomen aan, het virus pakt je heus wel, dus laat ons er nou ook gewoon in?
Je kunt er op dit moment maar op 1 manier in, je mag in je auto de grens oversteken. Maar je mag niet stoppen en een mooie stad bezoeken, want dan zit je fout.

Het is een rare situatie, afgelopen weekend waren wij even op bezoek in het grens gebied. En je raad het al, de snelste route naar huis was via Duitsland.
Nou dat hebben we even flink uitgespeeld, we zullen ze wel krijgen.
We zijn met onze Corona Mobiel met open ramen, en luid hoestend en proestend door Duitsland gereden. Daar hebben ze niet van terug, als ze nu niet besmet zijn?
Nou dan weet ik het niet meer.
Het was natuurlijk een statement, als een buurland je wegzet als een of ander
gevaarlijk biologisch wapen, dan kun je niet anders als flink protesteren.
Voor de record, mijn vrouw en ik zijn allebei gevaccineerd, dus het loopt in de praktijk wel los. Maar ik kan gewoon slecht tegen onrecht.
Het houd wat zo’n pandemie.

Als je buur je ziet als een gevaarlijk probleem, ga er dan gewoon heen.


Eppo

25. mrt, 2021

 

 

 

 

 

 

Beste meneer Rutte,

Ik stuur u deze brief omdat ik u een geweldige vent vind.
U bent het beste wat ons land op dit moment te bieden heeft.
Dit ondanks wat anderen van u zeggen, ik vind dat u het echt heel goed doet.
Er zijn in ons land heel wat mensen die u graag weg willen hebben, maar ik niet hoor!
U bent zo goed bezig. En natuurlijk er zijn altijd wel kleine scheurtjes in een goede relatie, maar dat hoeft toch geen bezwaar te zijn?
Daarom vind ik het belangrijk dat u een keer in het zonnetje wordt gezet.
Het kan natuurlijk niet zo zijn dat u altijd de Zwarte Piet krijgt toegespeeld.
Natuurlijk, er zijn afgelopen 10 jaar gerust wel wat dingetjes geweest, maar omdat nou leugens te noemen? Ik vind uw bijnaam Pinokkio dan ook niet terecht.

Maar wat had u ons te pakken soms, ja soms had u ons heel mooi tuk.
Neem nou die keer dat u ons allemaal 1000 euro had belooft, wat een bak was dat.
Iedereen trapte erin, en er waren mensen die het bedrag al 6x hadden uitgegeven.
Het ging natuurlijk niet door, u had ons weer mooi te pakken.
En weet u nog die keer met Griekenland?
Oh oh oh wat een giller was dat, eerst met een staalhard gezicht op televisie zeggen, “geen cent meer naar Griekenland”.
En we hadden ons nog niet omgedraaid en de miljarden vlogen ons land al uit.
Hilarisch gewoon, en om u dan een leugenaar te noemen? Nee toch?

En dan al die mensen die problemen kregen met de belastingdienst.
Ze eerst overvoeren met allerlei toeslagen en het dan allemaal in 1x terugvragen.
Pats Boem dat zagen ze niet aankomen!
U bent daardoor wel uw baan kwijtgeraakt, en dat vind ik echt heel erg.
Mensen hebben geen gevoel voor humor meer, anders zouden ze dit net als u gewoon weglachen.
Maar nu bent u opnieuw gekozen, en heeft u ons in de houdgreep door iedereen wijs te maken dat we niet meer bij elkaar mogen komen. Niemand mag meer na 22.00 naar buiten. We lopen allemaal met mondkapjes op en gaan bij niemand op visite.
Briljant gewoon ik zou dit nooit kunnen bedenken.
En dan iedere keer zo’n ouwe saggerijn op tv neerzetten met een gezicht als onweer.
Daar trap je wel in hoor, dan neem je het echt heel serieus.
Natuurlijk hoeft u zich er niet aan te houden, en kunt u gewoon binnen de 1,5 meter van iemand komen. U weet tenslotte wat u doet en hoe het echt zit.
Daarom vind ik het onterecht dat mensen kwaad over u spreken, mensen zouden beter na moeten denken en meer lol moeten maken.
Lach je problemen weg, de minister president doet dit zelf ook!

Meneer Rutte als ik u mag plaatsen in een land heel fijn, dan zou dit zeker Patagonië zijn.

Eppo